B-KEHOTYYPPI

Hengitä nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Ilma kulkeutuu keuhkojen keskiosaan ja kylkiluut laajenevat sivuilla. Istu takakenossa ja jalat ristissä. Varaa käsille riittävästi tilaa sivuilla. Tarvitset muutenkin tilaa nähdäksesi ympärille koska tärkein aistikanavasi ovat silmäsi. Muodostat tilanteista kokonaiskuvan ennenkuin toimit joten usein sinun kannattaa istua pohdiskelemassa paikallasi pitempään ja etäämmällä kuin muut. Kun pohdiskelet ja mietit niin tee se rennossa asennossa.

Seiso lantionlevyisessä asennossa pitäen painopiste hieman päkiällä. Kävele rystyset /kämmenselät sivuilla. Astu päkiällä maahan lähes samalle viivalle. Juokse etukenossa heiluttaen käsiä sivulta sivuille ja kierrä vartaloasi lantiosta. Vältä voimakasta ponnistamista ja anna painovoiman potentoida jalkasi kunnolla ennen kuin irtoat maasta. Huomioi että lantion kiertoleveys säilyy rentona kilometreistä huolimatta.

Punnerra lyhyitä sarjoja nopeasti kapeammalla ja pitempiä sarjoja voimakkaasti leveämmällä punnerrusasennolla siten, että sormet osoittaa sivuille. Tee vatsalihasliikkeitä siten, että aloita kädet niskan takana, jalkaterät yhdessä ja polvet avoinna. Lopeta vatsalihasliike kädet niskan takana, jalkaterät ja polvet yhdessä. Tee selkälihaksia kädet pään takana ja avattuina sivuille leveässä haara-asennossa nilkat ojennettuna. Selkälihakset ovat sinulle helpompia tehdä kuin vatsalihasliikkeet joten suosi selkälihasliikkeitä enemmän harjoittelumuotona. Jos menet jumiin liiallisesta kuormituksesta niin voit hellästi hieroa rintakehän ja lantion laidoilla olevia energia-alueitasi.

Vaikka mitä muut sanovatkin liikunnasta ja sen tärkeydestä esimerkiksi terveydelle niin sinun juttusi on kuitenkin kilpaileminen. Kisaile siis säännöllisesti ja mittaa itseäsi muita vastaa.

Ahnehdit usein liikuntaa etenkin jos se on mielenkiintoista. Tällöin kehon viestit jäävät helposti huomiotta. Tarvitsetkin paljon muita kehotyyppejä enemmän lepoa. Lepää siis kunnolla ja palaudu ennen kuin urheilet tai liikut taas tosissaan.