C-KEHOTYYPPI

Hengitä nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Ilma kulkeutuu keuhkojen alaosaan ja keskelle pallean alueelle. Istu selkä suorassa.

Koska tärkein aistikanavasti on tuntoaistisi tarvitset kosketusetäisyyden keskustellessasi tai tarttuessasi uusiin asioihin. Voit toki istua paikallaankin mutta mieluiten kuitenkin liikut, toimit tai teet jotain käsilläsi.

Seiso lantionlevyisessä asennossa painopisteen ollessa varpailla. Kävele rystyset/kämmenselät eteenpäin. Astu päkiällä maahan puolelta toiselle. Juokse etukenossa heiluttaen käsiä eteen taakse ja ojenna vartaloasi lantiosta. Vältä voimakasta ponnistamista ja anna painovoiman potentoida jalkasi kunnolla ennen kuit irtoat maasta. Säilytä lantion ojennuspituus laajana kilometreistä huolimatta.

Punnerra lyhyitä sarjoja nopeasti kapealla punnerrusotteella ja pitempiä sarjoja voimakkaasti leveällä punnerrusotteella siten, että sormet osoittaa eteenpäin ja haarat on leveällä. Tee vatsalihaksia siten, että kädet ovat niskan takana koko liikkeen ajan. Kädet voivat myös olla vatsan päällä. Tee selkälihaksia kädet pään takana tai selän puolella jalat yhdessä ja nilkat ojennettuina. Vatsalihakset ovat sinulle helpompia tehdä kuin selkälihasliikkeet joten suosi vatsalihasliikkeitä enemmän harjoittelumuotona. Jos menet jumiin liiallisesta ajattelutyöstä niin hiero hellästi rintakehän keskellä olevaa energia-aluettasi.

Fiilistely on juttusi. Sinulle sopii melkein kaikenlainen liikunta ja nautit helposti pienistäkin asioista. Ulkoilemalla säännöllisesti säilytät hyvän toimintakykysi ja tarmosi arjen haasteissa.

Vaikka nautit yksinolostasi ja rutiineista niin tarvitset kuitenkin muita kehotyyppejä enemmän ihmiskontaktia. Juttele ja seurustele siis aina tilaisuuksien tullen ja pidä keskustelukumppanisi suoraan edessä voimalinjallasi.