SUPERJUOMAT

MarkoJuoTiomila2013

Superjuomat-valikosta löydät tärkeimmät kehoa energisoivat ja puhdistavat itsehoitojuomat. Jotta juoma on superia, täytyy sen olla elävää eli sisältää korkea sähkövaraus (ORP) ja monipuolisesti erilaisia mineraaleja (alkuaineita).

Terveen aikuisen ihmisen kehosta noin 70 % on vettä. Aivoista vettä on 83 %, lihasmassasta 75 %, luustosta 22 % ja verestä peräti 90 %. Vastasyntyneessä vauvassa vettä on 97 % –ja vanhetessa veden osuus pienenee keskimäärin 65 %:iin. Kulutamme päivittäin vettä noin 2,5– litraa hikoilun, virtsaamisen ja hengityksen kautta.

Vähäinenkin vaje vesimäärässä hidastaa aineenvaihduntaa mikä näkyy kehossa usein ylipainona tai väsymyksenä. Jos keho on liian kuiva, osa elimistä ei saa tarpeeksi nestettä toimiakseen kunnolla. Tämä aiheuttaa pitkällä aikavälillä monenlaisia sairauksia ja vaivoja.

Myös veden laadulla on suuri vaikutus sekä fyysiseen että henkiseen terveyteemme ja hyvinvointiimme. Kahvi, virvoitus- ja alkoholijuomat sisältävät vettä, mutta ne happamoittavat elimistöä. Ne eivät siten korvaa vettä, sillä ne eivät puhdista kehoa kuten esimerkiksi puhdas tai merisuolattu vesi. On siis tärkeää kuunnella kehoa (eli janon tunnetta ja juomien makuja) ja sitä kautta huolehtia hyvälaatuisten nesteiden saannista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *