MITÄ JUODA?

Ravinto on yksi keskeisimpiä palautumisen muotoja. Ravinnon avulla täydennämme kulutettuja neste-, energia- ja suojaravintoainevarastoja, jotta kehomme voi optimaalisesti palautua.

Voimme nauttia ravintoa joko syömällä tai juomalla. Näistä tärkeämpänä on juominen, koska juomat imeytyvät nestemäisessä muodossaan lähestulkoon kokonaisuudessaan verenkiertoon ja kehoomme. Tarkastelenkin seuraavaksi kysymystä: ”Mitä juoda?”

Kehomme on kuin suuri valtameri. Painostamme noin 65 -– 70 % (riippuen iästä ja sukupuolesta) on vettä. Jos vesimäärämme pienenee tasapainotilastaan muutamankin prosentin niin seurauksena on nestehukka, jolloin kuukahdamme. Vesi täyttää kehossamme solurakenteet ja antaa perustan aineenvaihdunnalle. On siis tärkeää nauttia vettä aina heti, kun tunnistat ensimmäiset janon oireet. Veden juominen luo perustan terveydelle ja hyvinvoinnille.

Kehomme on edelleenkin kuin suuri valtameri. Painostamme noin 1% on suolaa. Jos suolapitoisuutemme pienenee tasapainotilastaan muutamankin promillen niin seurauksena on suolahukka, jolloin myös kuukahdamme. Suola vastaa kehossamme sähköjärjestelmästä antaen perustan mm. lihastoiminnalle. Normaalista ruokasuolasta (NaCl) saadaan vain yhtä mineraalia, kun taas esimerkiksi meri- ja vuorisuoloista niitä löytyy noin 80 -– 90 erilaista. Suolan kiderakenne on myös timanttinen, joten se kannattaa liuottaa veteen. Tällöin ionit pääsevät vapaasti liikkumaan. Kun siis nautit vettä niin lisää litraan teelusikallinen merisuolaa mukaan.

 

MERISUOLATTUA VETTÄ

2 comments

 • Moro !

  Yks kaveri väitti ihan tosissaan että, suolaa tarvitaan niin vähän että ”… sillä ei ole mitään merkitystä mitä suolaa käyttää….”
  Minä kun olin kertomassa kaverille että kannattaa käyttää joko meri- tai vuorisuolaa joita ei ole ”puhdistettu”. Niin tuo kaveri miltei hermostui ja puuskautti tuon sanomansa….
  Se kaveri on vähän sellainen ”kaikkitietävä” tyyppi.
  Että, mitä sinä sanot tuohon väitteeseen…?

  • Joo, niinhän ne kaikkitietävät sanoo, mutta hehän ovatkin väärässä. Tapetut suolat eivät esimerkiksi kiteydy mikä on jo ihan konkreettinen ominaisuusero luonnonsuoloihin. Luonnonsuoloilla ei ole myöskään osoitettu verenpainetta nostavaa vaikutusta mikä teollisuussuoloilla puolestaan on. Suoloista löytyy tarkemmin tietoa Vapaa.infosta: http://www.vapaa.info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *