MITÄ OMINAISUUKSIA?

Ymmärrämme nyt milloin meidän tulisi harjoitella ja milloin ei. Kun siis kehomme on palautunut ja kiekuu liikkumaan voimme aloittaa harjoituksen ja pohtia kysymystä: ”Mitä harjoittelemme?”

Useimmat valmennusopit luettelevat kilometreittäin eri ominaisuuksia, joita tulisi harjoittaa. Itse pidän vain kolmea asiaa harjoittelun kannalta keskeisinä. Nämä kolme asiaa ovat: kestävyys, kehonhallinta ja lajitekniikka. Jos emme tavoittele urheilijan uraa voimme pudottaa tästäkin listasta vielä lajitekniikan pois. Kestävyyden ja kehonhallinnan siellä on kuitenkin pysyttävä, oli sitten satsaustasomme liikuntaan ja urheiluun mitä tahansa.
Kestävyysharjoittelun seurauksena hengitys- ja verenkiertoelimistömme kehittyy terveyden ja suorituskyvyn kannalta optimaaliseksi. Verisuoniverkosto tihentyy, sydämen teho kasvaa ja kehomme oppii käyttämään rasvoja yhä paremmin energiantuotannossaan. Kestävyysharjoittelun myötä muutumme jaksavaksi ikiliikkujaksi.

Kehonhallinnan harjoittelun seurauksena hermo-lihasjärjestelmämme kehittyy terveyden ja suorituskyvyn kannalta optimaaliseksi. Hermosto tihentyy, lihasten teho kasvaa ja kehomme oppii käyttämään lihaksia yhä paremmin liikkeen tuottamiseen. Kehonhallinnan harjoittelun myötä muutumme mihin-tahansa-liikkeeseen kykeneväksi stuntmaniksi.

 

KESTÄVYYTTÄ JA KEHONHALLINTAA

One comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *