MITÄ SYÖDÄ?

Syömisen kannalta on tärkeää ymmärtää, että suolistomme ei kykene sulattamaan muutakuin riittävän pienissä paloissa nautittua ravintoa. Ruoka on siis valittava ja pureskeltava siten, että se läpäisee suolistomme joko imeytyen tai ulostuen. Rasitteeksi homehtumaan sitä ei kannata kehoomme jättää.

Ruoan valintaan keskeisimmin vaikuttava tekijä on kehon happo-emästasapaino (ks. kuva). Veren happo-emästasapainon eli pH-arvon tulisi olla noin 7,365 jotta keho rakentuisi optimaalisesti. Pitääkseen pH-tason riittävän korkealla veri neutraloi happojaan joko hapen avulla soluhengittäen tai emäksisiä mineraaleja (kuten kalsium) luista ja lihaksista riistäen. Voimme katkaista tämän riistoketjun nauttimalla mahdollisimman emäksistä ravintoa. Parhaimpia emäksisen ravinnon lähteitä ovat tuoreet kasvikset, kuten lehtisalaatit, kurkut, tomaatit ja idut.
Seuraavissa kuvissa on myös esitetty hemoglobiinin ja lehtivihreän molekyylikaavat. Molemmista voidaan huomata, että ne ovat identtisiä toisilleen keskusatomia lukuunottamatta. Jotta veri (~hemoglobiini) rakentuisi optimaalisesti on syötävä lehtivihreää (klorofylli).

LEHTIVIHREÄÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *